Otok Hvar izabran za 4. najbolje odredište u Europi za 2018. godinu

Nakon što je stotine tisuća putnika iz cijelog svijeta glasalo na European Best Destinations izboru za 2018 – naš prekrasan otok Hvar plasirao se kao 4. najbolje odredište u Europi.

Otok Hvar dobio je veliku podršku od lokalne baze, medija, turističkih zajednica i jake Hrvatske Turističke zajednice, ali i od svojih stranih gostiju – 66% glasova za Hvar došlo je iz inozemstva.

Ovo je bilo 9. izdanje European Best Destinations izbora, i 20 najpopularnijih europskih odredišta izabrano je da sudjeluje u njemu. Natjecanje je trajalo 3 tjedna i skupilo 320,793 glasa iz 162 zemlje. Cjelokupan događaj popraćen je velikom medijskom pažnjom te je već do sada objavljeno preko 400 članaka u kojima se spominjalo 20 odabranih odredišta, a stranica za glasanje podijeljena je na društvenim mrežama preko 30.000 puta.

Ovaj plasman od velike je važnosti za najsunčaniji otok Hrvatske – najbolje plasirana odredišta iz proteklih izbora uživala su cjelokupan turistički rast od otprilike 15%, i više od 10 milijuna spominjanja u medijima.
Tijekom ove godine i do sljedećeg izbora, ljepota i zaista raznolika ponuda otoka Hvara – sa svojim aktivnim turizmom, ugodnim hotelima, čistom prirodom, povijesnim lokacijama, i živopisnim noćnim životom – biti će promoviran prema više od 5,5 milijuna putnika, novinara i profesionalaca u turističkoj industriji kao jedno od najboljih odredišta za 2018.

Ove godine titula najboljeg europskog odredišta otišla je u poljski Wrocław. Okružen kanalima i prošaran sa preko 120 mostova koji povezuju 12 prekrasnih otoka, Wrocław je poznat kao i poljska Venecija.

Hit ljetovanja za 2018!

Iako vam se ljeto možda još čini dalekim, međutim nikad nije prerano za planiranje godišnjeg odmora.

U agenciji Kompas.hr za vas su pripremili super destinacije (Jelsa, Vrboska, Biograd na moru, Pag) po super cijenama.

Rezervirajte svoj godišnji odmor već danas!