Mozart u vrtu u Atriju Klovićevih dvora

08 / 07 / 2015
Mozart u vrtu, Zagreb

Photo: zom.com.hr

U subotu 11.7. u 21 sat Atrij Klovićevih dvora pretvorit će se ponovno u sasvim posebnu pozornicu na otvorenom – pozornicu na kojoj će se odigrati glazbeno-scenska čarolija – Mozart u vrtu!

Već petu godinu zaredom Zagrebački orkestar mladih uz podršku Kulturnog makeovera i G.A.D. PRODUKCIJE priprema ovu jedinstvenu glazbenu poslasticu, koja je naišla na nepodijeljeno oduševljenje i publike i kritike. Projekt je i turistička atrakcija, a već drugu godinu zaredom održava se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Don Giovanni i Zerlina, Papageno i Papagena, Tamino i Pamina, čak i jedan mali Kupido… Glazbena čarolija velikog Wolfganga Amadeusa Mozarta – u izvedbi orkestra od 40-ak glazbenika, uz kostimirane glumce i pjevače garantiraju doživljaj koji ne smijete propustiti! Izvedba će predstaviti dvoje talentiranih mladih pjevača, sopranisticu Antoniu Dunjko i baritona Davida Šeba, slavna Mozartova pisma čitat će zapaženi glumac Vedran Komerički, a njegovu sestricu Nannerl koja će nas voditi kroz ovu glazbeno-scensku čaroliju tumačit će mlada i nadarena Dunja Fajdić. Cjelokupnom izvedbom ravnat će zapaženi maestro, veliki promotor djela W. A. Mozarta u Hrvatskoj – Igor Tatarević. Mozartova razmažena supruga Constanza pokušat će u jednom trenutku od svoga dragog Wolfija izvući novce za haljinu po posljednjoj pariškoj modi, a kad utihnu i zadnji zvuci dramatične Simfonije u g-molu pod rukama i prstima Zagrebačkog orkestra mladih, znat ćete da ste doživjeli nešto sasvim posebno.

Ulaz za sve zainteresirane je – slobodan!

Više informacija na zom.com.hr ili Facebooku.Sviđa vam se članak? Podijelite ga s prijateljima