Izbjegnite neugodnosti i povećajte sigurnost svojih web stranica SSL certifikatom!

28 / 10 / 2016
SSL certifikati, hosting, izrada web stranica

Photo: ilustracija

Ako na svojim web stranicama prikupljate podatke recimo za registraciju korisnika, registraciju na newsletter, primate narudžbe, a nemate SSL certifikat, takve slabo zaštićene podatke lakše je presresti i zloupotrijebiti, a takve neugodnosti zasigurno ne želite prištiti ni sebi ni svojim korisnicima.

SSL (Secure Sockets Layer) je tehnologija enkripcije podataka koji putuju između web-preglednika i web-poslužitelja koja pomaže u zaštiti korisničkih podataka. Web-adrese koje su zaštićene SSL protokolom započinju izrazom https:, a ne izrazom http:.

Google je najavio da će od 01. siječnja 2017. u svom Chrome pregledniku sve web stranice koje ne započinju https: izrazom označiti kao nesigurne, što bi posljedično moglo dovesti do pada prometa na vašim web stranicama i izazvati nepovjerenje vaših korisnika.

SSL certifikat vam omogućuje višu razinu privatnosti i sigurnosti od nekriptirane internetske veze i smanjuje opasnost presretanja i zloupotrebe podataka od treće strane.

Stoga nabavite svoj SSL certifikat i poboljšajte sigurnost svojih web stranica i online poslovanja!Sviđa vam se članak? Podijelite ga s prijateljima